torstai 3. maaliskuuta 2011

Suklaakakku jouluksi

pohja:

1 dl kaakaojauhetta
1½ dl vettä
125 g margariinia
2½ dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaviiliä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

täyte:

1 dl aprikoosimarmeladia
1 rkl konjakkia
3 dl hyla vispikermaa

koristelu:

2 pussia tummaa Block-suklaata
hopeakuulia

Valmista pohja. Sekoita kaakaojauhe veteen ja kaada seos kattilaan. Kiehauta seos ja jäähdytä se. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kaakaoliemi, kermaviili ja kuivat aineet. Sekoita ja kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä +175C:ssa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä hetki ennen kumoamista. Jäähdytä pohja ja leikkaa se neljään viipaleeseen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita aprikoosimarmeladiin konjakki ja levitä sitä kakkupohjalle. Levitä sen päälle kermavaahtoa ja täytä näin koko kakku. Voit pakastaa kakun tässä vaiheessa ja sulamisen jälkeen kuorruttaa sen. Kuorruta kakku sulatetulla suklaalla, katso pussin kyljestä suklaa sulatusohje. Anna suklaan hieman kovettua ennen tarjoilua.

-Tekstitv-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti