torstai 3. maaliskuuta 2011

Kala-katkarapuhyytelö

300 g kuhafileetä
suolaa
valkopippuria
250 g katkarapuja

Hyytelö:

4 dl kalalientä
3 liivatelehteä

Pinnalle:

jättikatkaravunpyrstöjä
tilliä tai ruohosipulia
kaprista

1. Leikkaa kuhafilee pienehköiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä kalapalat maukkaassa, juuri ja juuri kiehuvassa kalaliemessä. Keittoaika on noin viisi minuuttia.
2. Öljyä pienet hyytelövuoat kevyesti. Aseta vuokaan tilliä ja kalapala. Täytä vuoat katkaravuilla.
3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna kalaliemi ja sulata liotusvedestään puristetut liivatelehdet kuumaan liemeen. Lusikoi liemi vuokiin ja anna hyytyä foliolla peitettyinä jääkaapissa seuraavaan päivään.
4. Kumoa hyytelöt tarjolle tuotaessa. Tarjoa alkupalana.

-Kotiliesi 9.12.2003-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti