keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Maailman helpoin pipariresepti

1 dl Dansukker tummaa siirappia
1 dl Dansukker taloussokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
125 g voita tai margariinia
1 muna
4,5-5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita odotellessa sooda vehnäjauhoihin huolellisesti. Lisää siirappiliemeen muna ja sitten jauhoseos. Sekoita hyvin ja se on siinä! Sitten vaan kelmu päälle ja taikina jääkaappiin yön yli kovettumaan. Seuraavana päivänä se vasta hauska alkaa. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä 3-4 mm levyksi. Ota taikinasta muotilla oma mallisi ja paista 200 asteessa 7-12 minuuttia piparien koosta riippuen. Anna jäähtyä ja koristele luomuksesi Dansukker tomusokereilla.

-Kotivinkki, Jouluherkut 2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti