keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Vodka-roseepippurigraavattua lohta

8 annosta

Noin 1 kg pala ruodotonta lohifileetä nahalla
2 rkl vodkaa
3 rkl karkeaa merisuolaa
3 rkl sokeria
1 tl rouhittua roseepippuria
1 ruukku tilliä

Pinnalle:
1 rkl roseepippureita
2 tl savustettua paprikajauhetta

1. Nosta lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot ja leikkaa filee kahteen osaan. Valuta kalapalojen pintaan vodkaa. Ripottele päälle suolaa, sokeria, rouhittua roseepippuria ja hienonnettua tilliä.
2. Aseta fileen lihapuolet vastakkain ja kääri kala tiukasti voipaperiin. Peitä muovikelmulla. Päälle voit nostaa kevyen painon, esimerkiksi kapean leikkuulaudan. Anna kalan maustua kylmässä noin vuorokauden ajan. Käännä kalapakettia muutaman kerran, jotta palat suolaantuvat tasaisesti.
3. Pyyhi kalan pinta puhtaaksi tillistä ja irtoavista mausteista. Levitä pinnalle murskatuista roseepippureista ja paprikajauheesta tehty seos. Leikkaa filee terävällä veitsellä ohuiksi vinoiksi viipaleiksi aloittaen fileen leveämmästä päästä. Nosta fileet lomittain esille tarjoiluastiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti