torstai 3. maaliskuuta 2011

Kuohkea punajuurikeitto

4 annosta

2 (400 g) punajuurta
1 (250 g) fenkoli
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
1½ rkl vehnäjauhoja
1½ rkl meiramia
4 dl vahvaa kasvislientä
1 dl kermaa
1 plo (0,33 l) vichyä
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria

Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa pannulla. Lisää vehnäjauhot sekä kuoritut ja paloitellut punajuuret ja fenkoli. Mausta meiramilla. Sekoita hyvin. Kaada päälle kuuma kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneella tasaiseksi ja siivilöi tämän jälkeen keitto. Kaada liemi takaisin kattilaan ja lisää vichy. Kuumenna keitto ja tarjoile välittömästi. Tarjoile joulupöydässä alkukeittona.

-Yhteishyvä 12/03-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti