perjantai 4. maaliskuuta 2011

Pähkinätäytteiset uuniomenat

6 annosta

6 happoista omenaa
1 dl kaurahiutaleita
3 rkl mantelirouhetta
2 rkl margariinia
1½ rkl sokeria
2 tl kanelia

Pinnalle:
1 dl tummaa siirappia
4 rkl vettä

Pese omenat ja poista siemenkodat. Sekoita kaurahiutaleet, mantelirouhe, pehmeä rasva ja sokeri ja kaneli. Nosta omenat uunivuokaan. Täytä omenakolot seoksella ja valuta omenoiden päälle tasaisesti siirappi. Kaada vesi uunivuoan pohjalle. Kypsennä omenat 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Valele omenoita kypsennyksen aikana muutaman kerran vuokaan valuneella liemellä. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

-Yhteishyvä 12/09-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti