torstai 3. maaliskuuta 2011

Riisi-manteliherkku

8 annosta

2 dl täysjyväriisipuuroa
1 l rasvatonta maitoa
2 dl vaahtoutuvaa kasvirasvavalmistetta (rasvaa 20%, esim. Flora vispi)
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (rasvaa 9%)
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1 dl mantelirouhetta

Lisäksi:

vanilja-marjakeittoa

1. Kuumenna kattilassa 2 dl vettä. Lisää riisit ja anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja hauduta puuro miedolla lämmöllä kypsäksi 40 minuuttia. Sekoittele välillä, ettei puuro pala pohjaan. Anna jäähtyä.
2. Vaahdota kevytvispi ja vaniljakastike omissa kulhoissaan pehmeiksi vaahdoiksi.
3. Sekoita jäähtyneeseen puuroon pehmeäksi vaahdotettu kevytvispi ja kuohkea vaniljavaahto. Mausta sitruunankuorella, vaniljasokerilla ja sokerilla. Lisää lopuksi rouhitut mantelit.
4. Tarjoa viileän vanilja-marjakeiton kanssa.

-KG 7/2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti