keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Rosolli

8-10 annosta

4-5 keitettyä punajuurta tai etikkapunajuurta
3 keitettyä porkkanaa
3 keitettyä perunaa
2-3 maustekurkkua
2 pientä sipulia
1-2 hapanta omenaa

Kastike:
2 dl kuohukermaa
1 tl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa, sokeria ja jauhettua valkopippuria
etikkapunajuurien lientä

Keitä kasvikset kuorineen etukäteen ja säilytä viileässä ennen kuorimista. Kuori ja leikkaa kasvikset tasakokoisiksi, pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset keskenään tai asettele erikseen tarjoiluastiaan. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta ja värjää etikkapunajuuren liemellä vaaleanpunaiseksi. Tarjoile kastike erikseen.

-Yhteishyvä 12/04-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti