perjantai 4. maaliskuuta 2011

Joulun hedelmäsalaatti

3 verigreippiä
4 luumua
200 g vadelmia
terttu tummia ja vaaleita viinirypäleitä

Mausteliemi:
1 kanelitanko
½ dl vettä
1 dl sokeria
1 limetin mehu ja kuori

Piparkakkukastike:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl smetanaa
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl sokeria

Valmista mausteliemi. Kaada vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää kanelitanko. Pese limetti huolellisesti ja raasta sen kuori. Purista mehut ja lisää kuoriraaste ja limetinmehu sokeriliemeen. Anna vielä kiehua hiljalleen muutama minuutti. Anna jäähtyä. Pese hedelmät huolellisesti. Kuori verigreippi kalvottomiksi lohkoiksi. Leikkaa luumut viipaleiksi. Halkaise viinirypäleet ja poista niistä siemenet. Asettele paloitellut hedelmät ja vadelmat tarjoiluvadille ja kaada täysin jäähtynyt mausteliemi niiden päälle. Anna hedelmien maustua kylmässä hetken aikaa. Sekoita piparkakkukastikkeen aineet keskenään ja tarjoile maustuneen ja viileän hedelmäsalaatin kanssa.

-Yhteishyvä 12/03-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti