perjantai 4. maaliskuuta 2011

Vanilja-luumuboston

20 annosta

2½ dl rasvatonta maitoa
25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
3/4 dl fariini- tai raakaruokosokeria
1 kananmuna
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
3½ dl täysjyvävehnäjauhoja
3½ dl vehnäjauhoja
75 g margariinia

Täyte:
200 g luumusosetta (luumusosetta voi jatkaa omenasoseella)

Voiteluun:
½ muna

Koristeeksi:
1/4 dl rae- tai ruokotomusokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl vettä

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä pullataikina. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita hiiva pieneen jauhomäärään ja lisää se hieman kädenlämpöä kuumempaan maitoon. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
2. Ota pieni pala taikinaa ja kauli se tasapohjaisen kakkuvuoan pohjan kokoiseksi levyksi. Voitele vuoka ja levitä taikinalevy pohjalle. Kauli loppu taikina noin 30 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä päälle luumusosetta, kääri rullaksi ja leikkaa 1,5 cm leveiksi paloiksi. Lado palat vuokaan ja anna kohota noin 20 minuuttia.
3. Voitele bostonkakun pinta kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele jäähtyneen kakun pinta tomusokerista, vaniljasokerista ja vesitilkasta sekoitetulla kuorrutuksella. Halutessasi voit ripotella kuorrutuksen päälle hasselpähkinärouhetta tai paahdettuja mantelilastuja.

-KG 7/2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti