keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Rosollihyytelö

8-10 annosta

2 pkt (a 300 g) valmista rosollia
4 liivatelehteä
4 dl kasvislientä
4 rkl säilykepunajuurten lientä
punainen kermavaahto
2 dl kuohukermaa
2 tl säilykepunajuurten lientä
ripaus sokeria jarouhittua valkopippuria

Sekoita rosolliainekset. Painele rosolli tasaisesti noin 1,5 l:n rengaskakkuvuokaan. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja sekoita joukkoon punajuuriliemi. Liuota puristetut liivatteet kasviliemeen. Valuta liivateseosta tasaisesti rosollivuokaan niin, että rosolli peittyy. Nosta vuoka hyytymään kylmään yön yli. Vaahdota kerma ja mausta ja värjää se punajuuriliemellä. Kumoa rosolli tarjoiluvadille ja lusikoi kermavaahtoa rosollin keskelle.

-Yhteishyvä 12/09-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti