sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Wasabisilakat

500 g silakkafileitä

Liemi:
5 dl vettä
1 dl etikkaa
1 rkl suolaa

Kastike:
2 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 tl wasabia
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl tillisilppua
½ dl ruohosipulisilppua

Ripottele silakkafileiden nahattomalle puolelle kevyesti suolaa.
Sekoita liemiaineet. Laita silakkafileet likoamaan kylmään liemeen 3-4 tunniksi. Säilytä jääkaapissa.
Sekoita kastikeaineet. Anna vetäytyä jääkaapissa silakoiden likoamisen ajan.
Valuta silakkafileet hyvin. Kääri rullalle ja lado rullat tiiviisti pitkulaiseen purkkiin tai pieneen, reunalliseen vuokaan. Kaada päälle kastike.
Anna maustua hyvin peitettynä jääkaapissa yön yli.

-Kodin kuvalehti 2.12.2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti