torstai 3. maaliskuuta 2011

Mummonmehumarmeladit

40-50 kpl

1 rkl (8 g) agar-agaria
5 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl mustaherukkamehutiivistettä (sokeroitua)

Pinnalle:

n. 2 dl erikoishienoa sokeria (Siro)

1. Mittaa agar-agar, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä välillä sekoittaen noin 30-40 minuuttia, kunnes seoksesta tulee hieman venyvää.
2. Ota kattila liedeltä ja lisää mehutiiviste. Kaada seos tuorekelmulla vuorattuun astiaan noin 1-2 cm:n kerrokseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa kolme tuntia tai yön yli.
3. Nosta marmeladi vuoasta kelmun avulla. Leikkaa marmeladilevy haluamasi kokoisiksi paloiksi ja pyörittele palat sokerissa. Anna palojen kuivahtaa väljästi huoneenlämmössä ja paketoi. Sokeri kostuu, jos paloja säilyttää pitkään.

Vinkki! Agar-agar on hyytelöimisaine, joka valmistetaan levästä. Se korvaa liivatteen ja sopii kasvissyöjille. Agar-agaria myydään suurissa ruokakaupoissa, apteekeissa ja luontaistuoteliikkeissä.

-Kotivinkki 17.11.2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti