keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Päärynäiset joulutortut

10 kpl

2 pkt (a 500 g) voitaikinalevyjä

Täyte:
noin 120 g sinihomejuustoa

Glögimarinadi:
noin 5 dl glögiä
½ dl sokeria
3 päärynää

Tee glögimarinadi. Mittaa glögi ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos. Kuori päärynät ja laita ne glögiin. Keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes päärynät pehmenevät, mutta ovat edelleen napakoita. Jäähdytä.
Viipaloi päärynät. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Sulata taikinalevyt. Tee jokaiseen pitkulaiseen levyyn taikinapyörällä noin puolen sentin levyinen reunus. Älä paina liikaa, jotta reunus ei irtoa muusta taikinasta.
Nosta taikinapalat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Voitele kevyesti vatkatulla munalla.
Ripottele päälle juustomuruja. Aseta päärynäviipale päällimmäiseksi.
Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Tarjoile vastapaistettuina.

-Kodin kuvalehti 18.11.2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti