keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Hedelmä-pähkinäkakku

400 g kuivattuja hedelmiä (viikunoita, aprikooseja ja taateleita)
400 g pähkinöitä (saksanpähkinöitä, hasselpähkinöitä, cashewpähkinöitä)
1 dl sokeria
1 dl muscovado- tai fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
4 kananmunaa
½ dl brandya tai konjakkia

Vuokaan:

voita tai margariinia voiteluun
mantelilastuja

1. Paloittele hedelmät noin sormenpään kokoisiksi paloiksi. Rouhi pähkinät veitsellä hieman pienemmiksi.
2. Yhdistä hedelmät, pähkinät, sokerit, jauhot ja suola.
3. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää ne ja alkoholi seokseen. Sekoita tasaiseksi. Seos on rakeista eikä kovin taikinamaista.
4. Voitele pitkänomainen leipävuoka ja jauhota se mantelilastuilla. Tasoita seos vuokaan.
5. Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla kakun keskeltä. Kakku on kypsä, jos siihen ei tartu taikinaa.
6. Kummoa kakku jäähtyneenä. Kakku on parhaimmillaan vasta muutaman päivän päästä ja säilyy hyvin 1-2 viikkoa.

-Kotivinkki 17.11.2010-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti