torstai 5. syyskuuta 2013

Pekaanipalat

225 g voita
3/4 dl vettä
2½ dl sokeria
5 dl hienonnettuja pekaanipähkinöitä

Kuorrutus

½ dl kermaa
2 rkl vaaleaa siirappia
250 g tummaa suklaata

Koristeeksi

noin 20 kokonaista pekaanipähkinää

1. Vuoraa sivuiltaan 25 cm:n pituinen, neliönmuotoinen uunivuoka leivinpaperilla.

2. Mittaa huoneenlämpöinen voi ja vesi laakeaan pannuun. Keitä keskilämmöllä kunnes voi sulaa. Lisää sokeri ja kuumenna koko ajan sekoitellen kiehuvaksi. Keitä kunnes seos saa väriä, noin 20 minuuttia.

3. Nosta pannu liedeltä ja lisää hienonnetut pähkinät. Kaada seos vuokaan ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.

4. Mittaa kerma, siirappi ja paloiteltu suklaa astiaan. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä jäähtynyt suklaakuorrutus pekaanipohjan päälle. Korista kuorrutus kokonaisilla pähkinöillä. Anna jäähtyä pari tuntia. Leikkaa neliöiksi ja pakkaa rasiaan.

-Kotiliesi 9.12.2003

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti